Dobříšský korbel 2015

V sobotu 17. října 2015 stará garda MFK Dobříš ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem města Dobříše a zakladatelem turnaje Mirou Procházkou uspořádala již 15. ročník posvícenského turnaje starých gard v malé kopané "Dobříšský korbel 2015". Záštitu nad turnajem převzal starosta města Dobříše Mgr. Stanislav Vacek, který se několika ročníků sám jako aktivní hráč zúčastnil. Na začátku turnaje připomněl, že fotbalové zápasy byly vždy součástí oslav Havelského posvícení na Dobříši a přivítal všechny hráče a návštěvníky turnaje. 
Turnaj se opět odehrál na dvou hřištích s umělým povrchem připravených organizátory na stadiónu v Lipkách. Vítězem turnaje se stala stará garda MFK Dobříš, která ve finálovém utkání porazila Tatran Sedlčany 4:2 a  společně s putovním "Dobříšským korbelem"  jako hlavní cenu održela od zakladatele turnaje Míry Procházky pečenou domácí posvícenskou husu!
Nejlepším brankařem turnaje byl vyhlášen Ivoš Kořínek SK Jince, nejlepším střelcem turnaje se stal s 5 brankami Michal Řechka MFK Dobříš a cenu pro nejstaršího hráče obdržel Bořek Štefan ročník narození 1959 z Tatranu Sedlčany. 
Organizátoři turnaje děkují všem sponzorům za podporu, hráčům za předvedené výkony a i přiznivcům fotbalu, kteří v hojném počtu na turnaj v Lipkách zavítali a pomohli vytvořit příjemnou atmosféru celého turnaje.  
Konečné pořadí:         1. MFK Dobříš
                                    2. Tatran Sedlčany
                                    3. SK Jince
                                    4. Worlovna Dobříš
                                    5. Sparta Luhy
                                    6. Vltavan Borotice
Vítězové turnaje z MFK Dobříš ( foto J. Kubík )
Momentka z finálové utkání MFK Dobříš - Tatran Sedlčany 4:2 svědčí o úpornosti bojů  ( foto J. Kubík )
Ceny pro vítěze - putovní korbel a posvícenská husa  ( foto V. Šprungl )
Bohatší fotodokumentace je k dispozici zde.
 

Dobříšský korbel

15. ročník - 17.10.2015

14. ročník - 4.10.2014

V sobotu 4.října  2014 na stadionu v Lipkách uspořádala stará garda MFK Dobříš  pod zaštitou starosty města Dobříše Mgr.Jaroslava Melšy 14. ročník turnaje starých gard v malé kopané posvícenský ,,Dobříšský korbel ´´
Vítězem turnaje a držitelem putovního korbelu se stalo mužstvo ZZN Příbram.
Nejlepším střelcem turnaje se stal Bohumil Ptáček ZZN Příbram - 10 branek
Nejlepším brankařem byl pořadateli vyhlášen - Petr Vitoň SK Nový Knín
Pořadatelé touto cestou děkují  všem podporovatelům turnaje za trvalou přízeň, hráčům za předvedené výkony v duchu fair play. A věří, že zúčastněná mužstva starých gard se ve zdraví sejdou i v roce 2015 při 15. ročníku turnaje.

13. ročník - 13.10.2013

Vítěz - MFK Dobříš. Videoreportáž ze soutěže je k dispozici zde. 13. ročník nebyl spoluorganizován Okrašlovacím spolkem. Pomoc s organizací nabídl zakladatel soutěže ( a autor videoreportáže ) Mirek Procházka.

11. ročník - 10.10.2009

Vítěz - HC Praha Zlíchov

10. ročník - 18.10.2008

Vítěz - TANGO Rosovice

9. ročník - 13.10.2007

Vítěz - MFK Dobříš

8. ročník - 14.10.2006

Vítěz - MFK Dobříš

7. ročník - 18.10.2005

Vítěz - Koockel pool Dobříš

6. ročník - 14.10.2004

Vítěz - Konšelé Dobříš ( tým složený ze zaměstnanců MěÚ a zastupitelů města )
Mirek Procházka navázal jako zakladatel na organizaci prvních 5 ročníků v letech 1985 - 1989. 6. ročník byl obnoven pod záštitou Okrašlovacího spolku města Dobříše. Turnaj se od té doby hraje v období zdejšího Posvícení !  Tyto dny patřily v minulosti vždy k fotbalovému zápolení mezi "starými  pány". Proto byli k tomuto turnaji "O dobříšský putovní Korbel" zváni senioři od 40-ti let výše, v počtu 6-ti mužstev. V posledních letech bývá mužstev víc a posunula se i věková hranice. Poslední ročníky již můžete na hřištích vidět hráče 35+. Turnaj se odehrával na sport. hřišti mezi školami. V posledních letech se hraje na umělé trávě v areálu MFK Dobříš.
 

Děkujeme všem kteří se podíleli a vypomáhali na našich akcích.