12.6.2015 - Zahradní slavnost o.s. Stéblo v Boroticích za podpory a účasti spolku

mz-2015-06-25

Začátek června patřil jako každý rok benefiční Zahradní slavnosti Občanského sdružení Stéblo Borotice, které provozuje mimo jiné denní stacionář pro osoby s mentálním, tělesným, duševním či kombinovaným postižením. Letošní Zahradní slavnost byla oproti předchozím ročníkům něčím vyjímečná, protože byl slavnostně otevřen bezbariérový přístup do sociálně terapeutických dílen a do budovy.

Zvlaštním hostem byl Slavomír Lener, bývalý hokejista a trenér.

Pro zasvěcené není novinkou, že hlavním organizátorem Zahradní slavnosti - a to nejen letos, ale i v minulých letech - je Petr Cihelka. Dá se říci, že jeho jméno je již mezi folkovými a country muzikanty pojmem. Petr je klientem Stébla, je vozíčkářem, ale hlavně nadšeným folkovým fanouškem. Díky tomuto jeho životnímu koníčku a zápalu pro věc se mu podařilo v minulých letech na Zahradní slavnosti Stébla přilákat takové hvězdy jako jsou Nezmaři, Sekvoj, Epy de mye, Ginevra, Bylo nás šest a spoustu dalších muzikantů. Na letošním ročníku se též velkou měrou podílel Okrašlovací spolek města Dobříše a to nejen peněžním darem 5000 kč , ale i jako spoluorganizátor.

Předseda Okrašlovacího spolku města Dobříše Martin Zajíček a pokladní Petra Zajíčková  spolu s Martinem Podešvou tvoří folkové trio NAOPAK , které patří již k dlouholetým vystupujícím na této slavnosti.

Krásné odpoledne plné krásné muziky , pohodových lidí tak končilo až kolem 22 hodiny, kdy kapela Bylo nás šest , předala peněžní dar

2800 kč z prodeje vlastních CD desek .

Těším se na Vás příštím roce.

Celá fotogalerie z akce k dispozici zde

Děkujeme všem kteří se podíleli a vypomáhali na našich akcích.