Chronologie aktivit Okrašlovacího spolku v oblasti památek a historie Dobříše

2018

28.10.2018 - k stému výročí vzniku republiky vydal spolek Průvodce dobříšskou historií

2015

11.11.2015 povídání o historii s P. Kadlecem v čajovně "U anděla strážce" - odkaz letce Karla Borise Dragouna a události konce 2. světové války na Dobříšsku ( org. P. Kadlec )
   7.10.2015 - povídání o historii dobříšského hradu, Domov seniorů, Dobříš, Dukelské nám. ( org. P. Kadlec )
   11.9.2015 - Povídání o dobříšském hradě, čajovna U Anděla Strážce, Dobříš, Pražská ul., ( org. P. Kadlec )

• 11.3. - Započata obnova Morového kříže u Sv.Rocha (org.: Petr Kadlec)
  • 10.4. - Dokončena úprava plochy morového hřbitova (org.: Petr Kadlec) Ručně vyšívaný prapor pro spolek byl věnován pí Molavcovou, coby dík za zviditelnění a publikování o její zručnosti v pořízeném videošotu Mirkem Procházkou a také za pomoc při org. její výstavy „Krajky“
  • 16.8. - Svěcení kříže u sv. Rocha (org.: Petr Kadlec)
  • 29.10. - Křest nové knihy "Dobříš v proměnách" (autor: Petr Kadlec)
  • 7.11. - Odhalení desky u kříře sv Rocha (org.: Petr Kadlec)
  • V prosinci videošot „Co jste ještě neviděli“ (autor : Mirek Procházka)

2008

• duben - vychází brožovaná kniha od Petra Kadlece „Z historie Okrašlovacího spolku Dobříš
  • 24.5. - Dvacet dnů na dvaceti kilometrech – konec války na Dobříšsku. Druhá kniha Okrašlovacího spolku. (autor: Petr Kadlec)
  • 29.11. - Nová kniha spolku - Hrad Vargač – stráž na zlaté stezce. Podle Ludvíka Kopáčka- sepsal Petr KadlecCo viděla kamera Vladimíra Procházky v Dobříši, Mirek Procházka vydává čtyř dílný videošot.

2007

• Vychází druhý díl “Po stopách dobříšské historie” zachycený opět na DVD nosiči a tím umožněn ku koupi veřejnosti . Také i zde n u t n o podotknout, že vše bylo pořizováno z vlastních, soukromých prostředků Mirka Procházky a tak i bez jakékoliv fin. pomoci spolku samotného!

2005

• V listopadu vychází první díl “Po stopách dobříšské historie” zachycený na nosiči DVD . Tak je dána možnost si jej pořídit i z řad veřejnosti. Pochopitelně, že tento videozáznam byl pořízen Mirkem Procházkou bez jakéhokoliv pomoci a tím i bez fin. odměn!.

1998

• 25.-26.9. - 100 leté, historické výročí od vybudování současně stojící budovy školy a tím slavnosti jež se v souběhu sešly v tomto duchu jsou rovněž zachyceny Mirkem Procházkou a také dány k možnosti archivace.

1997

• 11.5. Spolek se podílí, spolu s Mě kult. střediskem, na výstavě sousoší sv. Vojtěcha, které nebylo (!) veřejnosti dáno k shlédnutí a to od r. 1947 ! Tenkráte proběhlo v Praze, přímo v chrámu sv. Víta a to instalované na hrobě sv. Vojtěcha .Tam také mělo být původně umístněné, ale místo něj však podnes po jeho hrobě však šlapou ! Z této akce je Mirkem Procházkou pořízen videošot a tak založen v archivu zdejšího Muzea.
  • 5.7.- Beseda u sousoší sv. Vojtěcha (org.: Bodor- Procházka)
  • 26.10. Mirek Procházka z vlastních soukromých prostředků zachycuje k potřebám zdejšího Muzeu, videošot ku příležitosti 200 letého výročí od vysvěcení zdejšího kostela Nejsvětější trojice .