25.4.2019 - Den Země resp. Týden Země na Dobříši

Den Země na Dobříši tradičně připomínáme sběrem odpadků v Jedlovém hájku. Letos jsme se zapojili s paní Z. Rysovou dva a podařilo se nám sesbírat pět skoro plných 150 l pytlů s odpadky. Počasí vyšlo, pyl z lesa jsme spláchli u Modré Kočky. Bezdomovecké hnízdo jsme našli pouze jedno. V jeho okolí se oproti loňsku neválely tetrapakové obaly od krabicových vín, ale skleněné lahve od tvrdého alkoholu. Bezdomovci se přesunuli do části háje u tenisových kurtů zřejmě v důsledku invaze školáků popíjejících na straně háje u zahradnictví především vodku a rum. Oba nás šokovala uvnitř háje hrouda ztvrdlé malty nebo čeho, která uvěznila spodní větve přilehlých jedlí -vš-

Pozvánka:

Jako v posledních letech každý rok se jako spolek zapojíme organizací a účastí na min. jedné brigádě na sběr odpadků. V rámci Dobříše se v termínu od 22. – 28. 4. jedná o součást akce Týden Země, která je pořádána v rámci celostátní kampaně Národní sítě Zdravých měst.

7.4.2018 - Sběr odpadků na březích Koryta

Martina Sopúšková a Petr Kadlec chytli nerva, že se Koryto začalo zpětně napouštět a na Den Země již budou odpadky nepřístupné. Nedali nikomu vědět a takhle to dopadlo.

Celý článek s rozsáhlou komentovanou fotogalerií je možno stáhnout zde.

Celý článek s rozsáhlou komentovanou fotogalerií je možno stáhnout zde.

Celou pozvánku je možno stáhnout zde.

Děkujeme všem kteří se podíleli a vypomáhali na našich akcích.