Články

Tento článek byl zveřejněn v Dobříšských listech, ale po vydání čísla kde byl tento dopis uveřejněn,jsme si všimli jeho upravení. Nyní si můžete přečíst celé jeho znění.

 

Dycky Dobříš

    Náměstí je výloha města, ale to rozhodně neplatí o Dobříši. Proč ? Máme novou paní starostku s ní v radě je bývalý starosta p Melša a v zastupitelstvu další dva bývalí starostové Mudr Holobrada, p.Vacek, ale ani oni s náměstím neudělali nic

Dříve na Dobříši byly Technické služby, staraly se o zeleň na náměstí a po Dobříši. Teď je patrně zastupuje jedna pracovnice, škoda, že ještě nemůže zalívat. Uklízí na hřbitově, sbírá papírky po Dobříši, uklízí ve skateparku, pleje záhonky na náměstí, Prokopovu zahradu a dokonce jsem ji viděla plít i záhonek před Sanatoriem.  Těžko může jedna osoba všechno stačit. Také není jasné, kdo v současnosti se o zeleň má starat. Dokas si krásně upravil svoje náměstí,  ale to dobříšské ho nezajímá. Jak jsme zjistili v Sedlčanech se o jejich krásně kvetoucí náměstí a vůbec o zeleň stará pět stálých zahradníků a při potřebě i další brigádníci a musí se vejít do 3 milionů. Nevím kolik stojí Dobříš starost o zeleň nyní, ale v roce 2017 to bylo 7,5 milionů a  náměstí vypadalo podobně jako dnes. Neustálé utěšování, že se náměstí bude řešit, slyšíme již dlouho. Byla dokonce vypsána architektonická soutěž. Podrobné informace v Dobříšsko aktuálně z 26. 9. 2016 FAM Architekti.

      Na neudržované náměstí a záhony v okolí jsme upozornili paní starostku, již druhý den zjednala nápravu. Dokas dodal několik pracovnic na pletí, vysadily se květinami  betonové truhlíky u autobusového nástupiště. Prokopova zahrada byla také vypleta, ale odborník jim neřekl co mají plet a tak došlo k vypletí krásného kvetoucího lnu,  velká škoda. Paní Loudová dohlížela a vypadalo to, že se bude někdo starat. Bohužel neděje se nic, nejde se starat o zeleň a sedět v kanceláři. Přece nemůže chodit paní starostka a říkat úředníkům, že se mají jít podívat jak to vypadá. Byla ustanovena Komise pro zeleň, ale to má jednu vadu. Na jaře vznikla, sešli se, řekli si, co budou dělat, ale co udělali, nic. Léto už je prakticky na konci, promeškaly se výsadby a tím i radost z kvetoucích rostlin.  

      Paní starostky se musím zastat. Na posledním zasedání, se projednával Dokas, vícepráce na Zimáku i další starosti, které zdědila.  Proč se musí platit vícepráce za kanalizaci a elektroinstalace na vysoutěženou stavbu Zimáku, proč to někdo přehlédl. Také prý navržené chlazení plochy již v současné době neodpovídá modernímu řešení.  Starosta za to ručí, ale kdo mu dodává takové špatné podklady. Předpokládala bych, že zaměstnanci města, stavebního úřadu, životního prostředí, dělají vše pro prosperitu našeho města Dobříš, ale vypadá to, že jim na našem městě nezáleží.   Kde je jejich kompetentnost k jejich odpovědné práci.  Musíme předělat Šišák, nový chodník vyčnívá do ulice Pražské tak, že je potřeba  upozornit objízdnou značkou!  Chodník je sice vydlážděný a co ta lebeda, to se neřeší hned?

      Vážené ženy, muži a děti , jestli máte rádi Dobříš, tak jako my,  pomožte jí a starejte se, choďte na veřejná zasedání zastupitelstva, tam máte možnost vidět jak pracují vaši zastupitelé.

                                                              Zdraví Vás Helena Kahounová

 

Děkujeme všem kteří se podíleli a vypomáhali na našich akcích.